Yeni nesil lazer implant nasıl yapılır?
Normalde günümüzde uygulanan implant operasyonunda, implant uygulanan bölgede, yatay ve dikey dişeti kesileri yapılır, açılan dişeti yarığından kemik açığa çıkarılır, sonrasında da implant yerleştirilecek delik açılır, implant yerleştirilir ve dişeti dikişle kapatılır.
Lazerle implant operasyonunda, implant uygulanacak bölgedeki dişeti kapak şeklinde lazerle alınır, implant yuvası özel uçlarla açılır, 1-1.5 dakika gibi kısa sürede implant yerleştirilerek dikiş atılmadan operasyon tamamlanabilir.
Lazerle implant Faydaları nelerdir?
- Her operasyon risk taşır. Ancak, lazerle implant operasyon tekniği, enfeksiyon riskini azaltır ve dişeti iyileşmesi hızlandırdığı bilimsel çalışmalarla onaylanmıştır.
- Dişeti yarılmadığı ve dikiş olmadığı için, dikişin atması riski yoktur ve implant-kemik kaynaması daha hızlı olabilmektedir.
- Bu operasyon tekniğinde, kanama ve ağrının neredeyse olmamasından ötürü, operasyon ağzı açıp kapayıncaya kadar denilebilecek hızda, 1-1.5 dakika gibi kısa sürede bitebilir.
- Lazerle dikişsiz implant uygulaması sayesinde açık yara olmadığı için, dişeti ve implant-kemik iyileşmesi de hızlı olur ve ağrı-hassasiyet azalır.
- Bölgesel kemik erime ihtimali azalır, operasyon sonrası yemek yeme kolaylaşır ve hasta operasyon sonrasını genelde rahat geçirir.
- Operasyon sonrası ciltte morarma, yüzde şişlik, implant düşmesi ve implant kaynaklı kemik erimesi riski günümüzde uygulanan implant operasyonlarına göre lazerle dikişsiz implant operasyonunda çok daha az olasılıkta görülmektedir.
- Lazerle dikişsiz implant operasyon tekniği özellikle bazı rahatsızlığı olan hastalarda avantaj sağlayabilir. Bunlar; iyileşme problemi olan şeker hastalarında, kanama problemi olan kan sulandırıcı kullanan kalp hastalarında, enfeksiyona yatkın olan direnci düşük olan bireyler ve belirli seviyedeki kanser hastalarında, ileri derecede böbrek ve karaciğer problemi olan hastalarda, ağrı eşiği düşük olan hastalarda, antibiyotik ve ağrı kesici kullanımı esnasında mide-barsak (gastroenterolojik) rahatsızlığı çeken hastalarda ve geçmişte diş hekimliği korkusu ve ameliyat stresi nedeniyle psikotravma yaşamış olan hastalarda olarak sıralanabilir.
- İmplantın yerleştirdikten sonra kemiğe kaynaması için bir süre beklenir ve bu uyum süreci sağlamasıyla başarılı olması neticesinde kaplaması yapılabilir. Bu sayede implant ve implant üstü kaplama (Porselen-Zirkonyum-Lamine vs), 1-3 ay içerisinde, ağız diş ve çene sağlığına kazandırılabilmek mümkündür.
Başarılı bir Lazerli İmplant Operasyonu için;
Lazerle implant operasyonu, dişeti ve kemikte uygulanan küçük cerrahi işlemleri içerir. Temel ve ileri implant operasyonu eğitimleri, diş hekimliği fakültelerinin, Çene Cerrahisi Uzmanlık alanında 5 yıl boyunca verilir. Operasyonun yüksek başarı şansına sahip olmasında en büyük etkenlerden bazıları, uzman diş hekimleri olan çene cerrahisi uzmanları tarafından uygulanması, özel steril ameliyathane şartlarında, yüksek kalite implant ve uygun implant yerleştirme tekniği, yüksek cerrahi implant operasyon deneyimidir.
Lazerle dikişsiz implant operasyonu yönteminde, implant ameliyatı, neredeyse ameliyat olmaktan çıkmış basit bir işlem denilebilir.
Lazerle dikişsiz implant operasyonu, eğer yeterli kemik ve dişeti varlığı sağlanırsa, belirli şartlarda uygulanması hastaya birçok avantaj sağlamaktadır.
Detaylı bilgilerden anlaşıldığı üzere Lazerle Dikişsiz İmplant ve Normal İmplant Operasyon Farkı birbiri ile karıştırılmaması gerekir zira Lazerle implant, implant çözümünün günümüzde geldiği son noktalardan birisidir.