Ofis tipi Mavi ışıkla diş beyazlatmada sık kullanılan yöntemler
1. Aşama Diş taşı temizliği ve Parlatma denilebilir ki bu temel uygulamadır.
2. Aşama ise Silikon püskürtme ile diş beyazlatma işlemidir ki bu ara yüzeylerde kalan gizli renklenmeleri de almak amacıyla da yapılır.
3. Aşama ise Mavi ışıkla diş beyazlatmadır.
4. Aşama ise en ileri yöntem olarak kabul edilen Lazerle Diş beyazlatma (Kırmızı Işın) ve tabi ki her gün literatüre bir yenisi eklenen diş beyazlatma yöntemleri ile bu konuda oldukça detaylı ve ayrıntılı bir arayışa girilmiştir.
Diş rengini açmak için kullanılan maddeler
Beyazlatmada karbamit peroksit ve benzer bir madde olan hidrojen peroksit kullanılır. Temelde birbirlerine benzerler fakat firmalar kendi isteklerine göre maddeyi kullanırlar. Genel olarak ofis tipi beyazlatma denilen kliniklerde ve hastanelerde yapılan beyazlatmada hidrojen peroksit maddesi kullanılırken, ev tipi beyazlatma işlemi ise karbamit peroksit kullanılır.
Temel Diş beyazlatma işleminin aşamaları
1. Polisaj: Diş yüzeylerinin yemek artıklarından ve bakterilerden arındırılması işlemidir. Özel macunlar kullanılarak diş yüzeyi süpürülür.
2. Başlangıç renginin kaydedilmesi: Dişlerin işlem öncesi başlangıç rengi kaydedilir. İleride karşılaştırma yapılabilmesi için.
3. Dil ve dudağın dişlerden uzaklaştırılması: Beyazlatma maddeleri dil, dudak, diş eti gibi yumuşak dokulara zarar verir. Bu nedenle işlem sırasında dişten uzaklaştırmak gerekir.
4. Diş eti bariyeri: Beyazlatma maddesinin diş etine zarar vermemesi için bariyer uygulaması yapılır.
5. Beyazlatıcının uygulanması: Kuru ve temiz cildin üzerine madde sürülür ve beklemeye konur. 20 dakika boyunca diş beyazlatma işleminin gerçekleşmesi beklenir. Diş yapısı müsaade ederse ve iyi maddeler kullanıldığı takdirde Hollywood beyazı dişlere sahip olmak mümkün olabilir.
6. Temizleme: Seans bitince dişler temizlenir. Gerekli görülürse işlem bir kez daha uygulanılır.