Flor Uygulaması (Diş Hassasiyetini Giderme)
Dişi kaplayan ve koruyan mine tabakası farklı sebeplerden dolayı zamanla aşınır, hasar görür ve zayıflar. Bunun sonucunda diş etleri çekilir ve diş kökleri açığa çıkar. Bunlar diş hassasiyeti oluşmasına sebebiyet verir.
Diş hassasiyeti nedir ve nasıl oluşur?
Diş hassasiyeti yapılan yanlış uygulamalar sonucunda da meydana gelebilir. Bunlar; dişlerin yanlış fırçalanması, soğuk, sıcak, ekşi, tatlı yiyeceklerin sık sık tüketilmesi diş hassasiyetine sebep olan en önemli nedenlerdir.
Bu sebeplerin yanında dişlerde oluşmuş çatlaklar, yeni yapılmış dolgular, diş taşı temizleme ve diş beyazlatma işlemi diş hassasiyetine sebebiyet veren diğer etmenlerdir.
Diş Hassasiyeti nasıl giderilir?
Dişlerdeki hassasiyeti azaltmak için diş hassasiyetinin bulunduğu yere özel olarak flor ajanları uygulanır. Flor denilen madde diş minesine yapışır ve dişi daha kuvvetli bir hale getirir. Bunun yanında flor, asitli yiyecek ve içecekler ortamında dişi bakterilerden korur. Çürümeye yeni başlamış olan dişlerin çürümesini engellemeye yardımcı olur.
Flor uygulaması nasıl yapılıyor?
Tek kullanımlık kaşıklar yardımıyla jel formunda olan flor bir dakika boyunca diş yüzeyine uygulanır ve bekletilir. Bu işlem 6 ayda bir tekrar edilmelidir. Bu devamlı işlem sonrasında diş hassasiyeti giderme önüne geçildiği gibi çürük oluşumunun da önüne geçer. Dişler direnç kazanmış olur.
Bu işlemin yanında bir de yoğunlaştırılmış flor uygulaması bulunur. Bu jel yoğun bir şekilde direkt dişin üzerine uygulanır. Ve bu sayede diş hassasiyeti giderme ve azaltma yapılır.