Diş İmplantı Uygulamasının Yararları Nelerdir?

Diş İmplantı Uygulamasının Yararları Nelerdir?

Estetik bir gülüşe sahip olmak, günlük beslenme rutininizde çiğneme davranışını daha rahat şekilde gösterebilmek ve özgüveninizi yükseltebilmek için eksik dişlerinizi yenilemek iyi bir çözüm olabilir. İmplant tedavileri ile eksik diş görünümünü ortadan kaldırabilen modern yöntemler uygulamaktadır. Dental implant, en basit tanımı ile çene kemiğinin saptanmasını ve bu kemik içerisine diş kökü gibi davranan titanyum vidaların yerleştirilmesini gerektiren bir cerrahi işlemdir. İmplant operasyonu işleminin hemen ardından vidalar diş kökleri olarak kabul edilir ve kökler üzerine diş protezleri veya Kaplama/Köprü kullanılarak yeni diş görünümleri oluşturulur.

Dental İmplant Uygulaması Ne Kadar Sürer?

İmplant kategorisi altında altı farklı tedavi yöntemi uygulanmaktadır. Bunlar şöyle  sıralanabilir:

  1. İmplant Operasyonu (Dikişli)
  2. Dikişsiz İmplant Operasyonu
  3. Lazerle Dikişsiz İmplant Operasyonu
  4. İleri İmplant Cerrahisi (Kemik Genişletme, Kemik Büyütme, Sinüs Operasyonu, Kemik Nakli vbg)
  5. İmplant Üstü Kaplama/Köprü Diş
  6. İmplant Üstü Çıtçıtlı Protez

İleri tedaviler için bu süre değişebilmekle birlikte, standart bir implant operasyonu beş dakika içerisinde bile tamamlanabilir. Dahası, dikişsiz implantlar için bu süre bir ile bir buçuk dakikaya kadar inebilmektedir. İmplant tedavilerinde lazerin kullanımı ve tedavi öncesinde gerçekleştirilen analiz ve planlamalar sürenin kısalmasına ve iyileşmenin hızlı olmasına olanak tanımaktadır.

İmplant Tedavisi Kimler İçin Uygundur?

İmplant tedavisi ;

  1. Tek diş eksikliği
  2. Birden fazla diş eksikliği
  3. Tam dişsizlik gibi durumları deneyimleyen bireyler tarafından doktorun da önerisi çerçevesinde tercihe edilebilir. Tabiki,

İleri tetkikler için doktorunuza başvurabilirsiniz.

Eksik Dişinizi Neden Tedavi Ettirmelisiniz? – İmplant Gerekli Mi?

Diş etiniz üzerinde bir boşluk yaratan eksik diş, diğer dişlerin boşluğu kapatma girişimleri dolayısıyla şekil bozukluğuna ve ağız içi dengenin değişmesine sebep olur. Örneğin eksik dişin iki yanındaki diş yapıları zamanla yana doğru eğilebilirler ya da bu dişin hemen karşısında bulunan diş uzamaya başlayabilir. Bu durum,

  1. Eğilen dişler tarafında yaygın diş eti problemlerinin oluşmasına,
  2. Diş şekillerindeki değişikliğin estetik problemler yaratmasına,
  3. Çiğneme performansının düşmesine ve dolayısıyla fiziksel sindirimin daha zor hale gelmesine,
  4. Çene ekleminde çeşitli sağlık problemleri deneyimlenmesine,
  5. Diş fırçalama ile talep edilen hijyenin sağlanamamasına,
  6. Uzun vadede diş çürümesi ve diş kaybına,
  7. Çene yüz asimetrik görünüme geçmesine,
  8. Dişlerde ve Çenelerde kalıcı hasar oluşturmasına sebep olabilir. Bu sebeplerden de anlaşılabileceği üzere ağız bir dinamik yapıdır ve her diş kendi görevini üstlenmelidir.

Diş İmplantının Yararları Nelerdir?

Diş implantı, daha sonra gerçekleştirilen protez işlemi ile gerçek dişlerin yerini alan doğal ve estetik bir görünüm oluşturur. Bu doğal görünüm, bireyin gündelik yaşamda özgüveninin daha yüksek olmasına yardımcı olabilir. Dahası, eksik dişler söz konusu ise bunlar tamamlanırken sağlıklı olan dişleri kesmek ya da onlara zarar vermek gerekmez. Bu da diş kaybının ve diş hasarının minimize edilmesi anlamına gelir. Son olarak, diş implantı oldukça uzun ömürlü sonuçlar verir.

 

 

Kategoriler

Arşivler