Çene Estetiği Ameliyatı Riskli Mi?

Çene Estetiği Ameliyatı Riskli Mi?

Çene estetiği ameliyatları hem üst çene hem de alt çene bölgesinde çeşitli estetik ve işlevsel amaçlı değişiklikleri gerçekleştirmek için tercih edilebiliyor. Çene yapısının düzeltilmesi, belirli prosedürlerde daha sağlıklı bir gülüşü, etkin çiğneme yapılmasını, diş dil yanak dudak damak yapılarının ağız içinde daha uyumlu çalışmasını, çene ekleminin korunmasını, diş ve dişetlerinin korunmasını, genel sağlığa katkıda bulunmasını, ağız diş çene ve yüz yapılarının daha uyumlu işlev yürütebilmesini ve temelde ise ağız sağlığının güçlendirilmesini sağlayabilir. Ne var ki pek çok kişi, yüzün neredeyse üçte ikisini oluşturan alt ve üst çenesinde estetik değişiklikler yapmak istemesine rağmen, bu operasyonlardan çeşitli endişeler sebebiyle vazgeçmektedirler

Çene Estetiği Ameliyatı: Nedir, Ne Değildir?

Uzun ve şekli bozuk olan çenelerin ideal konumuna getirilmesi, kısa çenelerin uzatılması ve çenelerin asimetrik görüntüsünün simetrik hale getirilmesi gibi işlemler, çene estetiği ameliyatı seçenekleri dahilinde değerlendirilir. Kimi zaman iç kısma doğru göçük bulunduran çeneye çeşitli dolgu maddeleri uygulayarak daha estetik bir görünüm elde etmek mümkündür. Genellikle alt ve üst dişlerinin, anahtar-kilit veya simetrik bir şekilde birbirini kapanamaması durumu da diş tedavileri ve/veya çene estetiği ameliyatı ile çözümlenir.

Hem fiziksel ve dolayısıyla dental bir probleme sebep olan durumların çözülmesi, hem de sağlığa herhangi bir olumsuz etkisi olmayıp sadece estetik kaygılarla rahatsız edici görünümlerin düzeltilmesi için çene estetiği ameliyatı uygulanabilir.

Çene estetiği ameliyatı nasıl yapılır, ağrılı mıdır?

Çene estetiği ameliyatları sıklıkla genel anestezi altında uygulanır. Genellikle ağzın iç kısmından gerçekleştirilen bu ameliyatlarda ‘’ameliyat izine’’ rastlanmamaktadır. Diğer dental  prosedürlere göre bu tür ameliyatlar daha uzun sürebilir (tek çene için bir buçuk ya da iki saat kadar süren işlemler çift çene için 3 – 4 saati alabilir). Doktorunuz, en doğru strateji ile ameliyatı sürdürebilmek ve şikayetinizle ilgili bir teşhis koyabilmek için tedavi öncesinde ayrıntılı bir klinik muayene yapabilir ve çenenin çok yönlü röntgenlerini çekilmesini talep edebilir. Çene Estetiği operasyonları, çene kemiğine müdahale edilen operasyon türleridir bu nedenle operasyon sırasında ağrınız olamayacağı gibi sonrasında ise hafif hassasiyetlerle karşılaşabilirsiniz.

Çene Ameliyatı Riskli Midir? Çene Ameliyatı Risk Faktörleri Nelerdir?

Alanında tecrübeli uzman bir doktor tarafından, yüksek ve ileri teknolojiye sahip cihazların yardımı ile gerçekleştirilen çene ameliyatının riskleri azaltılabilmektedir. Kimi durumlarda ameliyat sonrasında yüzde şişme, diş kayıpları, alt dudakta his kaybı, küçük kan sızmaları ya da bulantı gibi rahatsızlıklar görülebilir. Bu rahatsızlıkların kısa süre içerisinde müdahaleye gerek kalmadan geçmesi beklenir. Aksi durumda doktorunuza danışmanız oldukça önemlidir.

Ayrıca, çene ameliyatı sonrasında hayal ettiğiniz görünüme yakın bir görünümle karşılaşmanız için iletişim becerileri yüksek ve çeşitli sanal görüntüleme yöntemleri ile size tedavi sonrası muhtemel sonucu anlatan bir doktor, süreç üzerindeki kontrolünüzü arttıracaktır. Bu tarz operasyonlarla ilgilenen ve uzmanlaşmış bir hekimle operasyon sonrası riskler minimize edilmiş ve hasta konforlu bir iyileşme süreci yaşamış olacaktır.

 

 

Kategoriler

Arşivler